Tuesday, July 7, 2009

Vücut Yükü

Body Burden
{Türkçe yazı için aşağı ininiz}
{}
Ray Caesar, "Kitten"
{}
Everytime I work out, I come by a couple of idiots in the changing room who try to cover their stench with aerosol sprays. I mean hellllooooo we have a freaking hole in the ozone layer and global warming is kicking our ass, not to mention those sprays smell horrible and burn my throat.
{}
Anyway, I really want to share a link about body burden with you, and you absolutely must read it, especially if you have any children. Don't be lazy, it is extremely important for you to be informed about this issue. I read an article about body burden a while ago, it was about a British mother testing herself and her 1-year-old for toxic chemicals, and the results were shocking; the poor baby had so much more chemicals in his body than her mothers. Moms should also be informed about bottles and a chemical called BPA. And everyone who happens to like being alive vs. being dead must research the truth about Canola oil and GMO (genetically modified organism).
{}
~~
{}
Ne zaman spor yapsam mutlaka soyunma odasında bu devirde halen ter kokularını sprey deodorant kullanarak örtmeye çabalayan birkaç gerzekle karşılaşıyorum. Huuuuuu ozondaki delikten haberiniz yok mu, gırtlağımıza kadar küresel ısınmaya battık hiç mi duymadınız? Bırakın artık şu genzimi yakan aerosol spreyleri kullanmayı. Azıcık duyarlılık yahu!
{}
Ray Caesar, "Sisters"
{}
Neyse, sinirimi bir kenara bırakayım da size çok önemli bir bağlantı vereyim; Meyvelitepe'nin "Miras" adlı yazısı. Sitenizi kene için zehirletmeden, sivrisinek tabletini fişe takmadan, köşedeki örümceği spreyle öldürmeden, sandviçinizi plastik kaba koymadan, hatta sokağa çıkmadan önce bir okuyun, özellikle çocuğunuz varsa sakın okumamazlık etmeyin.
{}
Yazıda bahsi geçen makaleyi ben de okumuştum; İngiliz bir anne, kendisini ve 1 yaşındaki oğlunu vücutta biriken toksik kimyasallar için test ettiriyor ve sonuçlar 1 yaşındaki çocuğun 30 yaşlarındaki annesinden çok daha fazla zehirle yüklü olduğunu gösteriyordu.
{}
Biberon kullanan çocuğu olanlar Berceste'nin bu yazısını da mutlaka okumalı. Mutfakta Zen'de arayarak GDO (genetiği değiştirilmiş organizmalar), Kanola yağı ve diğer önemli konular üzerinde bilgi edinmenizi şayet canınızı seviyorsanız öneririm.
{}
Ray Caesar, "Castor"
{}
Ekleme: Bakın, mesela yani.